Hoe het begon

Origami Groep Eindhoven heeft ten doel om origami onder de aandacht te brengen van jong en oud. De groep is opgericht door Chinmay Gore en Jolette Flapper.
De eerste activiteit was deelname aan de Maker Fair 2020 in Eindhoven, waar we op zoek gingen naar gelijkgestemden om samen mee te vouwen. Helaas sloeg covid toe, waardoor het niet mogelijk was om elkaar live te ontmoeten.
Als alternatief zijn we toen gestart met zoom-meetings. Eerst aarzelend met 13 deelnemers, maar dat was al zo leuk om te doen, dat we besloten om in december 2020 een soort Kerst-activiteit te houden met een hele middag workshops. Tot onze verbazing was dit een succes!
Er waren 5 Workshops van onder anderen Yara Yagi, Michal Kosmulski, Nick Robinson en Jannie van Schuijlenburg en we hadden meer dan 100 deelnemers.
Vanaf toen groeiden deze zoom meetings en hadden we elke maand een origami designer die een workshop gaf! Pierre Yves Gallard, Ilan Garibi, Paolo Bascetta, Oriol Esteve en vele anderen mochten we online ontmoeten.

In december 2021 organiseerden we weer een Kerst-activiteit, deze keer een hele dag met 11 workshops en 476 deelnemers uit heel de wereld!
Na een korte stop in 2022, konden we eindelijk ons oorspronkelijke idee realiseren: het organiseren van een origami café, waar mensen vrij kunnen aansluiten. Dit is erg leuk om te doen en iedereen die meedoet is enthousiast.

In januari 2023 zijn we ook weer begonnen met zoom meetings en op 16 september 2023 organiseren we onze eerste echte real life mini origami conventie!
We hopen jullie ook eens te ontmoeten op een van onze origami activiteiten……het liefst in real life, maar ook on-line via onze zoom meetings.

Chinmay Gore en Jolette Flapper